Beatrixgebouw – gevel, plint & entree

is door Jaarbeurs B.V. gevraagd om te werken aan een tijdelijk visie voor de gevel aan de forumzijde van het Beatrix gebouw. Een leuke en uitdagende opgave waarbij wij de gemeente Utrecht en welstandscommissie moesten overtuigen van deze tijdelijk visie. Het proces was verdeeld in twee fases.


Klant

Jaarbeurs

Categorie├źn
Buitenruimtes

Jaar

2021

URL
jaarbeurs.nl

Triomf - employee image

Nieuwsgierig geworden wat Triomf voor jou kan betekenen? Neem contact op met Rinke, onze creative director.

rinke@triomf.com

06 24 52 85 10


Lees meer over dit project

Fase 1 was bedoeld om een constructief gesprek te kunnen voeren met de Gemeente Utrecht en welstandscommissie over de richting van de gevel. Hiervoor hebben we een analyse van het gebouw, de gevel en de omgeving gemaakt. Met als eindconclusie een aantal benodigde basisingrepen voor de huidige entree en de plint aan de forumzijde. In deze fase hebben we drie mogelijk richtingen bedacht voor de kwaliteitsimpuls van de gevel aan de forumzijde.

In fase 2 is er een uitwerking gerealiseerd van een visie die voldeed aan de eisen van de Welstandcommissie & Gemeente Utrecht. In samenwerking met Ernst Ruigrok zijn we tot een ontwerp gekomen dat in goede aarde viel bij alle stakeholders. Belangrijkste element in het ontwerp is een licht-installatie op de gevel die de boodschap ‘Je Bent Mooi’ deelt. Een positieve boodschap aan de stad Utrecht en alle reizigers op Utrecht CS en tegelijkertijd een knipoog naar de veelbesproken esthetiek van het Beatrixgebouw.