CONNECT – nieuwe stijl netwerkbijeenkomst

Triomf -

De Expertise-unit Sociale Stabiliteit (ESS) houdt zich bezig met maatschappelijke spanningen, polarisatie en de preventie van radicalisering. Dit doen ze door (jeugd)professionals, gemeenschappen en de (lokale) overheid te adviseren, met elkaar te verbinden en praktijkkennis aan te bieden. Zo dragen zij bij aan een inclusieve en veerkrachtige samenleving. ESS vroeg om voor hen een nieuwe stijl netwerkbijeenkomst vorm te geven, van concept tot inrichting van de eventlocatie.


Klant

Expertise-unit Sociale Stabiliteit | Ministerie SZW

Categorie├źn
Festivals, Activeren

Jaar

2023

URL
socialestabiliteit.nl

Triomf - employee image

Een netwerkevent op een andere manier vormgeven, dus niet het bekende format van welkom-koffie-spreker-breakout-koffie-spreker-lunch-enzovoorts, ook wel ‘unconferencing’ genoemd. Wil je jouw (netwerk)event ook op een dynamische, verrassende en aansprekende manier vormgeven? Ben je op zoek naar hoe dat dan aan te vliegen? Bel eens met Jasper, hij kan je vertellen hoe Triomf design het complete pakket van concept tot inrichting van de eventlocatie zou kunnen aanpakken.

jasper@triomf.com

0616612332


Lees meer over dit project

Het doel van de bijeenkomst was om (jeugd)professionals, gemeenschappen en (lokale) overheden (de verschillende netwerken van ESS) samen te brengen en te verbinden. Ook wilde de ESS graag hun nieuwe netwerkstrategie voor de komende jaren delen. Bovenal was er de wens om niet perse de gebaande paden der netwerkevents te bewandelen, maar met een frisse wind te komen, passend bij de nieuwe netwerkstrategie. Kern van deze strategie: luisteren, verbinding faciliteren en expertise aanbieden. In een intensief en inspirerend traject werden we rap meegenomen in de bevlogen, betrokken en complexe positie die de ESS inneemt in hun missie om onze samenleving ook echt een samenleving te laten zijn. Samen kwamen we tot CONNECT: een samenkomst rond sociale stabiliteit. We stelden een programma samen voor hoofd, hart en handen: sprekers, theatersmakers, muzikanten, spoken word, een expositie en diverse workshops. Dynamisch geprogrammeerd zodat iedereen zijn eigen dag kon samenstellen. Hart van het programma was het gezamenlijk diner: met z’n allen aan lange tafels, samen indekken en daarna uit grote schalen elkaar opscheppen. Ook richtten we een aantal huiskamers in, waar iedereen in gesprek kon met verschillende ESS medewerkers en directeuren van het ministerie, alles werd bespreekbaar al natafelend met een kop koffie.

Om de bijeenkomst echt een eigen gezicht te geven, kozen we ervoor om niet de SZW huisstijl te gebruiken, maar een nieuwe huisstijl te ontwerpen. Een frisse look bij een frisse start. Bij binnenkomst kon iedereen ook kiezen uit een tiental polsbandjes om daarmee iets van zijn / haar achtergrond, professie en motivatie bloot te geven. Een gesprekskatalysator met knipoog naar hoe onze identiteiten ook vaak samengesteld zijn uit een mix van eigenschappen, motivaties en achtergronden.

We richtten de Werkspoorkatheraal in rond een dorpsplein met pergola’s: eenvoudige workshopruimtes, twee theaterplekken en een collegezaaltje. Geen grote podia of eindeloze rijen stoelen, alles laagdrempelig, sfeervol en uitnodigend.

Triomf -