Noordertuin – tuincafe

In de zomer van 2020 begonnen we met het vormgeven van het nieuwe concept voor Steck (het voormalig tuincentrum Overvecht) aan de Gageldijk in Utrecht. Al vrij snel zaten we met het Steck team op de koers van een StadsOase: een plek die een groen ‘hub’ is  voor groene denkers en doeners. Voor zowel consumenten op zoek naar groenere producten als innovatieve ondernemers, zzp-ers, opleiders, instanties en studenten die bezig zijn met de transitie naar ‘de nieuwe wereld’. En zo’n plek heeft een huiskamer nodig. Een café waar je samenkomt, een koffietje doet, overlegt, lees en hangt. Een café met veel groen, een groot terras, waar buiten en binnen in elkaar overlopen. Een Tuincafé. Omdat we zo vierkant achter het concept en de ambities van Steck stonden (en staan :) besloten we dat de tijd rijp was om deze horecaplek niet voor een opdrachtgever te ontwerpen en te bouwen, maar voor onszelf. Zo begonnen we samen met Bob Scherrenberg ons tuincafe ‘Noordertuin’. Basisidee: lokaal & vegetarisch. Met een team uit onze achterban ontwikkelden we het concept, ontwierpen de identiteit, het menu en de plek en vonden we leveranciers en een enthousiast team. Na een dynamische verbouwing in coronavoorjaar ’21, waarin we met veel plezier toch nog met onze festivalvrienden en leveranciers konden werken, openden we in mei ’21 met trots de tuindeuren van Noordertuin!

Triomf -

Noordertuin voedt Utrecht van eigen bodem. Hoe dan? We werken samen met lokale leveranciers en ondernemingen. Wat ons betreft hoeven kwaliteitsproducten niet van ver te komen, Utrecht (Overvecht) heeft zoveel lekkers te bieden.

Op deze manier hopen we bij te dragen aan een betere wereld Wij creëren, samen met omliggende leveranciers en ondernemingen, een gezonde balans tussen mens en milieu. Denk hierbij aan afvalstromingen van voedsel, die vormen zo de basis voor nieuwe producten. Koffiedrab kan bijvoorbeeld gebruikt worden om oesterzwammen te kweken.
Wat is dan lokaal?

Wij halen alles van zo dichtbij mogelijk. Dat betekent dat we eerst zoeken in Utrecht. Is het daar niet te vinden? Dan kijken we verder in de omliggende provincies en zo kijken we steeds een stapje verder. Ook werken wij zo min mogelijk met producten die niet in ons land groeien.


Klant

Triomf

Categorieën
Interieurs

Jaar

2021

URL
noordertuin.nl/

Triomf - employee image

Thijs is vanuit Triomf directeur van Noordertuin. Benieuwd naar Noordertuin? Thijs kan je alles vertellen en ontvangt je graag bij een lokale kop koffie.

Thijs 06-24881732