RadarVertige – opleidingslocatie

Triomf -

Theorieles is een belangrijk onderdeel van alle Radar opleidingen. werd gevraagd om hiervoor sfeervolle lokalen te ontwerpen. We hebben gekozen voor lokalen gekozen met veel licht, frisse kleuren, planten,  aansprekende visuals en in ieder lokaal een link naar de praktijk. In de lokalen voor handhavers en BOA’s is dit bijvoorbeeld een hoekje aan de gracht met tegels en bankje, voor de UWV’ers -die juist bij mensen thuis komen een zithoek met boekenkasten en foto’s aan de muur. Ook de kantine heeft veel ‘buiten’ : picknicktafels, een vlondervloer met terrastafels en een collectie oude straatlantaarns voor de verlichting. De grote hoge tafel en open keuken zorgen voor een laagdrempelige sfeer waarin je makkelijk aanschuift.


Klant

Radar Vertige

Categorieën
Interieurs

Jaar

2022

URL
radarvertige.nl

Triomf - employee image

Ook op zoek naar een inspirerende ruimte waar leren en praktijk samen kunnen gaan?

Neem contact op met Jasper, hij luistert graag naar jouw verhaal en kan je alles vertellen over  de Triomf aanpak.

jasper@triomf.com

06 1661 2332


Lees meer over dit project

RadarVertige is al 30 jaar een toonaangevend training- en opleidingsbureau in het sociaal domein. Zij leiden onder andere de BOA’s van Amsterdam op, maar bijvoorbeeld ook medewerkers van het UWV en de COA’s worden door hen getraind in oa het omgaan met agressief gedrag of bedreigende situaties bij huisbezoeken. Naast de theoretische basis is het toepassen en oefenen van die theorie in rollenspellen met acteurs een belangrijk onderdeel van hun opleidingen. De standaard is om dit in ‘gewone’ zaal- en congreslocaties te doen. Vanuit hun toekomstgerichte en integrale visie op leren en het echt eigen maken van leerstof ontstond bij Radar het idee voor een eigen training- en opleidingsplek, waar theorie en praktijk samenkomen. Ook hun eigen kantoor moest onderdeel zijn van deze locatie. Radar vroeg om deze hele plek vorm te geven en te bouwen.

RadarVertige vond in Amstelveen op een klein bedrijventerrein een ruwe diamant: een pand van aircomaker Schultz. Veel lichte ruimtes aan de voorkant, twee grote hallen aan de achterkant van het pand en een eerste etage over de helft van van het pand. Na een eerste onderzoek naar alle eisen, wensen en voorziene functies zijn we de verschillende functies in een de plattegrond gaan plaatsen: leslokalen, examenruimte en een grote huiskamer/kantine op de begane grond aan de voorkant. In de hallen twee oefenstraten 2.0, verbonden met elkaar en met de leslokalen. Op de eerste etage nog een aantal leslokalen en het kantoor van Radar zelf. Bij een pand dat intensief gebruikt wordt door verschillende types gebruikers, zijn routing en een natuurlijke verdeling van mensen een belangrijke factor.