RadarVertige – praktijkleerstraat

Toen we besloten dat we een praktijkleerstraat nodig hadden zijn we bij verschillende locaties gaan kijken om ideëen op te doen. Op basis daarvan bepaalden we waar de straat aan moest voldoen. En toen ging aan het werk. Eerst met een grof concept, toen met uitgewerkte 3D tekeningen en daarna bouwen. In elke fase hebben ze ons verbaasd met hun creativiteit, nauwkeurigheid en snelheid. Het resultaat is nog veel en veel mooier dan ik me voor had gesteld. Deelnemers, trainers en acteurs werken hier dagelijks met zoveel plezier en inspiratie. Het is echt een feest om hier te mogen werken.” – Bart Verhagen, Directeur Radar Groep

De praktijkleerstraat was fantastisch om te mogen ontwerpen. Verschillende situaties moeten hier getraind kunnen worden: fout parkeren, winkeluitstallingen op de stoep, verkeerssituaties rond stoplichten, fietspaden, zebrapaden en ook zwervers op bankjes, dronken café-gangers, te ruim opgezette terrassen, bedreigende situaties in steegjes. Maar ook binnensituaties zoals in een wijkkantoor, UWV kantoor en bij mensen thuis. Na een aantal puzzel- en ontwerpsessies kwamen we tot een kruispunt met daaraan een pleintje met nachtwinkel, een basketbalveldje, bruin café met terras, een toko en een wijkkantoor. Bijna allemaal ook voorzien van interieur, om de beleving compleet te maken. De straat loopt door naar een volledig ingerichte woonhuis, een UWV kantoor, de dojo, kleedkamer en het vieze steegje. Dit deel van de straat is ook weer direct toegankelijk vanuit een groot leslokaal waar op schermen meegekeken kan worden op de verplaatsbare camera’s in de straat.
In een aantal gevels hebben we aan de binnenkant ‘walkways’ geïntegreerd, zodat ook van boven naar trainingssituaties meegekeken kan worden, om te leren en feedback kunnen geven. Om de beleving compleet te maken hebben we een aantal speakers opgehangen waarover stadsgeluiden klinken: pingende trams, toeterende auto’s, roepende mensen. De straat is ook nog te scheiden door middel van een groot gordijn, voor het geval er meerdere groepen tegelijk zijn.


Klant

RadarVertige

Categorieën
Interieurs

Jaar

2022

URL
radarvertige.nl

Triomf - employee image

Ook op zoek naar een inspirerende ruimte waar theorie en praktijk samen kunnen gaan?

Neem contact op met Jasper, hij luistert graag naar jouw verhaal en kan je alles vertellen over  de Triomf aanpak.

jasper@triomf.com

06 1661 2332


Lees meer over dit project

RadarVertige vond in Amstelveen op een klein bedrijventerrein een ruwe diamant: een pand van aircomaker Schultz. Veel lichte ruimtes aan de voorkant, twee grote hallen aan de achterkant van het pand en een eerste etage over de helft van van het pand. Na een eerste onderzoek naar alle eisen, wensen en voorziene functies zijn we de verschillende functies in een de plattegrond gaan plaatsen: leslokalen, examenruimte en een grote huiskamer/kantine op de begane grond aan de voorkant. In de hallen twee oefenstraten 2.0, verbonden met elkaar en met de leslokalen. Op de eerste etage nog een aantal leslokalen en het kantoor van Radar zelf. Bij een pand dat intensief gebruikt wordt door verschillende types gebruikers, zijn routing en een natuurlijke verdeling van mensen een belangrijke factor.