Seks Festival @ Tivoli Vredenburg

Seks. Ontspannend, verbindend en soms gewoon gruwelijk lekker. Maar ook: ingewikkeld, schaamtevol en soms zelfs gevaarlijk. Vrijwel iedereen doet het, maar er écht over praten is lastiger. Want seks is meer dan een activiteit tussen twee (of meer) mensen: er is geen thema waar zoveel (impliciete) regels, aannames en verwachtingen omheen hangen en taboes aan vastkleven. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen, ongeacht diens seksuele voorkeuren, van seks kan genieten?

Op het Seks Festival gingen bezoekers met open blik het (eerlijke) gesprek aan. Aan het woord kwamen seksuologen, sociologen, journalisten, theatermakers, artiesten én bezoekers. Er werden vragen gesteld als: ‘Hoe beleef je (nog) meer plezier in seks, ook in lange relaties?’; ‘hoe beïnvloeden onze opvoeding en populaire cultuur onze ideeën en gedrag rondom seks?’; ‘hoe creëren we meer ruimte voor iedereen die geen interesse heeft in (alleen) traditionele heteroseks?’ en ‘hoe gaan we seks beleven in de toekomst?’

De seksualiteit werd besproken én gevierd in al haar verschijningsvormen: de fysieke en emotionele beleving van seks, het maatschappelijke en politieke gesprek over seks, én de manier waarop mediamakers, kunstenaars en artiesten onze ideeën over seks bevragen en bevestigen.

Het Seks Festival werd georganiseerd door TivoliVredenburg en Seksueel Welzijn Nederland, met ondersteuning van het Prins Bernard Cultuurfonds, het Fentener van Vlissingenfonds en Expertisecentrum voor seksualiteit en seksuele gezondheid Rutgers.

Seks Festival vroeg om een look & feel te ontwerpen en te realiseren voor alle zalen en pleinen in TivoliVredenburg. Een toffe opdracht waar we met veel plezier ingedoken zijn.


Klant

Tivoli Vredenburg

Categorieën
Festivals

Triomf - employee image

Een festival rond een bepaald onderwerp of thema. Steeds vaker worden events programmatisch ingericht als festivals. Met een dynamisch (blokkenschema) programma, eten & drinken op een centraal plein en een doorlopend randprogramma. Een toegankelijke en frisse vorm! Maar hoe richt je zo’n festival in? Hoe zorg je dat jouw bezoekers zich direct thuisvoelen? Hoe zet je de sfeer neer die past bij jouw onderwerp? Zijn dit vragen waar je mee speelt? Neem eens contact op met David, voor een vrijblijvend gesprek over jouw festival.

david@triomf.com

06 53 14 80 98