Steck – winkel voor stadsvergroening

Triomf -

Na het conceptuele- en ontwerptraject hebben wij als ook de realisatie van alle plannen voor onze rekening genomen en hebben we de ontwerpen met ons hele team in een aantal stappen gerealiseerd in de bestaande kassen van het oude tuincentrum Overvecht. Een enorme verbouwing van meer dan een jaar waarbij grote delen van de winkel als een doorschuifpuzzel van plek veranderden om ruimte te maken voor het nieuwe interieur. De laatste onderdelen van de verbouwing, in het buitenplantengebied, hebben we afgerond in het voorjaar van ’22. Achter ons aan heeft het tuincentrumteam van Steck weer keihard gewerkt om het assortiment weer op zijn plek te krijgen op alle afdelingen. Een assortiment waar veel in geschrapt is om ruimte te maken voor groenere producten en waar ieder seizoen weer groenere keuzes worden gemaakt. Een langzaam maar gestaag proces waarin leveranciers en klanten meegenomen moeten worden en waarin Steck een voortrekkersrol wil vervullen: Groen denken en doen!


Klant

Overvecht Vastgoed

Categorie├źn
Interieurs, Buitenruimtes

Jaar

2020 tot en met 2022

URL
steckutrecht.nl

Triomf - employee image

Wil je ook een groen verhaal vertellen en ben je benieuwd hoe Triomf daarbij kan helpen? Neem contact op met Jasper, onze managing director

jasper@triomf.com

06 16 61 23 32


Lees meer over dit project

In de lente van 2020 vroeg Steck Utrecht aan om onderdeel te worden van het team om Steck de aanjager van de stadse vergroening te maken. De ambitie: verantwoord ondernemen en groen doen, samen laten komen. Wij hebben Steck in verschillende fases geholpen en doen dit vandaag de dag nog steeds. In de eerste – conceptuele – fase van het traject hebben we verschillende retail scenario’s geschetst om de huidige situatie, de ambities, de plannen voor de ontwikkeling van het gebied rondom Steck en de beschikbare middelen op een lijn te krijgen. Gezamenlijk hebben we meerdere intensieve sessies gehad waarbij we uiteindelijk tot een concreet en helder verhaal kwamen.

In fase 2 zijn we het gekozen, nog conceptuele retailscenario gaan uitwerken. Hoe zou Steck er in grote lijnen uit kunnen komen te zien, voor welke look & feel kiezen we en hoe wordt hierin de groene ambitie zichtbaar en tastbaar voor klanten? Hierin hebben we gedacht vanuit de hele customerjourney, van socials & website, aankomst op de parkeerplaats tot alle bewegingen door de winkel. We kregen alle vrijheid om buiten de gebaande retailpaden te denken en te komen met nieuwe en creatieve oplossingen.

Vanuit de grote lijnen van fase 2 zijn we de winkel op afdelingsniveau gaan uitwerken, kas voor kas. Gezamenlijk met Steck zijn we gaan kijken welke onderdelen voor de groene transitie prioriteit kregen en hoe we dit passend in hun begroting konden krijgen. Parkeerplaats, entree, tuinkas met kleine buitenplanten, de kamerkas met kamerplanten, Noorderkas met horeca, buitenplanten, kassagebied en daar doorheen gewoven het groene verhaal van Steck aan de hand van een aantal thema’s. Ook in deze fase werkten we intensief samen met het hele team bestaande uit oa interim directeur, plantenprofessor en passievol wereldvergroener Karima Benali, stadsvernieuwer en conceptontwikkelaar Gabrielle Muris en natuurlijk Bob Scherrenberg, ondernemer met hart en ziel, groene motor achter en eigenaar van Steck.