TivoliVredenburg – Centrale Hal

Na de grote tevredenheid over het ontwerp en de realisatie van de Ronda Foyer vroeg Tivolivredenburg aan om in 2020 ook de centrale hal aan te pakken. De vraag bestond uit drie onderdelen: een nieuwe sponsorwand, een vernieuwde Rabo Open Stage en een esthetische toevoeging aan de centrale hal. We hebben ervoor gekozen om deze drie elementen ieder een sterk eigen karakter te geven, ieder op zich passend bij TivoliVredenburg. Hierin weerspiegelt voor ons de diversiteit aan muziekstijlen en mensen die elkaar allemaal vinden in dit pand. De diversiteit draagt wat ons betreft ook bij aan een levendige en kleurrijke sfeer die past bij een muzikaal stadshart.


Klant

TivoliVredenburg

Categorie├źn
Interieurs

Jaar

2020 - 2021 - 2022

URL
tivolivredenburg.nl

Triomf - employee image

Nieuwsgierig geworden wat Triomf voor jou kan betekenen?

Neem contact op met Rinke, onze creative director.

rinke@triomf.com

06 245 28 510


Lees meer over dit project

De Rabo Open Stage hebben we zo ontworpen dat het podium voortvloeit uit de architectuur van het gebouw. Het ligt in lijn met de prominente houten trap naar de Ronda omloop en krijgt zo op een vanzelfsprekende manier haar plaats in de ruimte. Deze stage is natuurlijk een plek voor nieuw muzikaal talent, maar biedt net zo makkelijk een toffe zitgelegenheid aan bezoekers van het Gegeven Paard. Het podium is gebouwd door Brandwacht en Meijer en gerealiseerd met de meest duurzame materialen voorhanden.

De sponsorwand is met zijn felle kleuren en strakke lijnen patroon een fris statement in de hal. Het lijnenspel accentueert de trapvorm en maakt van de eerst blinde muur een lekkere eye-catcher in de loop na de ticketbalie. De verschillende lijnrichtingen staan voor ons symbool voor de verschillende muziekstromen die samenkomen in Tivolivredenburg, mede mogelijk gemaakt door haar sponsoren. Voor de realisatie van de sponsorwand hebben we weer met plezier samengewerkt met Utrechts maaktalent Studio Siep.

De steunpilaren hebben een vrij prominente plek in de centrale hal, functioneel nodig maar niet perse een esthetisch hoogtepunt. Hun positie in het gebouw, centraal in de hal, naast de twee roltrappen biedt wel een perfecte gelegenheid voor een eyecatcher. Vanuit die gedachten ontstond het idee voor de twee ‘dragende lichtparasols’ : een lichte constructie die de massieve pilaren laat verdwijnen en functioneert als entreepoort voor de bezoeker van de concerten in de Pandora, Hertz en Cloud Nine. Door het gebruik van smalle led strips krijgen de pilaren een ranker, organischer karakter en kunnen ze ook in kleur de sfeer maken van de centrale hal.┬á Voor de realisatie van de lichtparasols werkten we met plezier samen met onze talentvolle vrienden van Streep Maakt.