TivoliVredenburg – Ronda Foyer

Triomf -

Tivolivredenburg liep er tegenaan dat er niet genoeg fijne verblijfsplekken waren voor bezoekers, zowel bij aankomst als na afloop van de concerten in de Ronda zaal.  In 2019 schreven ze daarom een ontwerpwedstrijd uit voor de Ronda Foyer. heeft in samenwerking met de Vlaamse interieurarchitect Klaartje Rutten deze wedstrijd gewonnen.

De Ronda Foyer is een nieuwe plek geworden binnen Tivolivredenburg waar bezoekers op hun gemak in een groene aangename omgeving kunnen vertoeven voor en na hun concert. Een plek waar je met vrienden gaat borrelen, maar waar je ook met je date een rustiger plekje vindt. Overdag biedt de grote leestafel in combinatie met de groene afscherming ruimte  om prettig te kunnen werken en vergaderen. Het ontwerp moest twee types bezoekers aanspreken: het wat oudere klassieke publiek – dat de grote zaal bezoekt en het jongere publiek van de popconcerten & dansavonden in de Ronda zaal. Daarom hebben we gekozen voor een uitstraling geïnspireerd op een art deco stijl met een frisse draai. Versimpelde ornamenten en één dominante kleur. In combinatie met het groen krijgt het zo precies het karakter waar deze ruimte om vroeg.

De afwerking van het meubilair is gemaakt van hergebruikte houten gymzaalvloer. Dit geeft het hele ontwerp de speelsheid die past bij het karakter van een poppodium. Tegelijkertijd is dit ook een duurzamere keuze. De realisatie van het meubilair is gedaan door Studio Siep, een Utrechtse meubel- en interieurbouwer die fantastisch werk heeft afgeleverd. We zijn erg blij met het resultaat en de samenwerking met alle betrokken partijen.


Klant

Tivoli Vredenburg

Categorieën
Ruimtes

Jaar

2020

URL
tivolivredenburg.nl

Triomf - employee image

Heb jij ook een drukbezochte, multifunctionele publieke (binnen) ruimte en ben je benieuwd wat wij met jouw verhaal kunnen? Neem gerust contact op met Rinke, hij kan je hier veel over vertellen.

06 245 28 510

foto’s: Jitske Nap