WerkspoorKade – festivalstadsterras

Triomf -

In maart 2020 reden we met het hele team terug van ons teamuitje in Belgie, toen corona in Nederland arriveerde. Dansen op festivalweides of drankjes nippen op een propvol stadsterras mochten opeens niet meer. Omdat we niet graag bij de pakken neerzitten, gingen we al vrij snel op zoek naar wat wel kon. In die zoektocht vonden we de Werkspoorkathedraal en brouwerij De Leckere. Verborgen achter De Werkspoorkathedraal en pál naast Werkspoorcafé De Leckere openden we de WerkspoorKade. Een zonnovergoten Utrechts’ zomerterras ‘ waar je elkaar wel kon treffen met een pintje in de hand. Uitganspunt was om op De WerkspoorKade zo veel mogelijk Utrechtse ondernemers en culturele partijen een plek te geven.

Instagram: @werkspoorkade

Met alle mooie spullen uit onze loods en verder niets om handen, zijn we gaan buitenspelen om de betonnen parkeerplaats te veranderen in een festivalterras, inclusief zandstrandje en speeltuin voor de jongsten. De bar werd iedere week bemand door een wisselende Utrechtse horecapartij. De keuken was in handen van Kunst & Kitchen, met de opdracht zowel een goeie borrelplank als een biologische maaltijd te serveren. Daarnaast organiseerden we ism met Andre Malotaux en wisselende (festival)cateraars een aantal Pop-up diners, waardoor je ook in de monumentale hal van de Werkspoorkathedraal kon dineren. In die prachtige hal hebben we ook onze bowlingClub Lebowski neergelegd, en hostten we samen met de Moving Gallery ook nog een aantal exposities. In de donkere uurtjes voorzagen De Beeldjutters het prachtige haventje voor het terras van hun visuals en hadden we dankzij Opgedoekt ook nog een openluchtbiocoop in augustus,  Vanuit onze eigen Agency programmeerden we op het strandje ook ieder weekend een koptelefoondisco. Veel Utrechtse DJ’s (oa St Paul, Sander Hoogendoorn en Jan de Kruiff) draaiden hier in de coronajaren hun (vaak) enige plaatjes. De koptelefoondisco’s op de Kade groeiden in jaar twee uit tot een samenwerking met RGB disco en een nieuwe dansavond in het roster van Agency: KNALKADE

 

Triomf -

Klant

eigen initiatief

Categorieën
Buitenruimtes

Jaar

2020

URL
werkspoorkade.nl

Triomf - Thijs de Boer triomf

Wil je meer weten over ons zomerterras WerkspoorKade? Bel onze creative director Thijs, hij kan je er alles over vertellen.

thijs@triomf.com

06 24881732